сряда, 19 август 2015 г.

Плажовете в Дубай

Разбира се, за да привличаш туристи от цял свят едно от най-важните условия с което трябва да разполагаш е хубавият плаж. Дубай е известен освен с грандиозните си урбанистични проекти и с прекрасни плажове, за да се насладите на които задължително трябва да отделите поне ден от вашата почивка.

Три от тях, които не трябва да пропускате са:

Най-старият, най-дългият и безспорно най-популярен плаж в Дубай е Jumeirah Beach. Намира се на около 25 мин. с кола от центъра на Дубай. В продължение на няколко километра ще намерите голям парк, сред който са разпръснати различни заведения, детски площадки, места за пикник, басейн с душове и съблекални, възможности за практикуване на водни спортове… Морето тук е подходящо за семейства с деца, тъй като водите са плитки и спокойни.

Паркът е отворен всеки ден от 7:00-22:30. Понеделник е отворен само за деца и жени. Входна такса - 5 дирхама.

Al-Mamzar Beach Park

Разположен в североизточната част на Дейра, Al-Mamzar Beach Park е невероятно съчетание от плажове, много зелени пространства, зони за пикник и спорт, басейни, детски площадки, климатизирани бунгала... Плажовете които са на  разположение на посетителите са  4 плажа като към всеки има душове и съблекални. Паркът е отворен всеки ден от 8.00 до 23:00  с изключение на четвъртък и петък. Плажът в сряда  е запазен за деца и жени, като момченца трябва са на възраст до 8г. Входна такса - 5 дирхама, ползване на басейна- 10 дирхама, наем на климатизирано бунгало- 15 0-200 дирхама.

Jebel Ali beach

Разположен на 40 км. от центъра на Дубай в индустриалната зона плажът привлича туристите не само с дългата си плажна ивица, но и с вторият "палмов проект", по-голям от първия Palm Jumeirah, а именно Palm Jebel Ali. Множеството луксозни комплекси, голф игрища и хотели са разположени в тази зона.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review