сряда, 27 февруари 2013 г.

В Гърция за Великденските празници


Родос е един от най-красивите острови на Гърция. Разположен между Кипър и континентална Гърция, той е най-големият от живописните Додеканезки острови. Център на очарователния гръцки остров е едноименният град Родос. Градът е разположен в най-северния край на острова, като включва антична и съвременна част с модерно търговско пристанище. Средновековният град е включен в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Сред най-посещаваните туристически забележителности са акрополите в Линдос и град Родос, мястото, където е бил Колоса - признат за едно от Седемте чудеса на света, музеят на Колоса, Дворецът на Великия магистър на Ордена на Родос, построен през 14 век.


Със своята 2400 годишна история, красива природа и разнообразен пейзаж, остров Родос  очарова посетителите си. Средновековната част на град Родос, защитена от внушителна стена се слива хармонично с изтънчения, космополитен дух на модерен курорт с луксозни хотели, широки булеварди, богати търговски центрове. Родос е основна туристическа дестинация за любителите на слънчевите плажове. Островът може да се похвали с над 300 слънчеви дни в рамките на една година.


В духа на дългогодишни традиции протичат Великденските празненства на острова всяка година. Едно от забележителните събития е шествието-епитафия на историческия манастир St. Fanourios, което преминава из тесните улички на средновековния град. В храма Благовещение в Мандраки Възкресението се отбелязва с внушителни фойерверки, докато в малките църкви празненствата имат по-традиционен облик

Тук може да видите подробности за почивка за Великден на о. Родос, Гърция със самолет от гр. Варна


Остров Корфу е вторият по големина от Йонийските острови. Островът има богата история, изпъстрена с битки и завоевания. Наследството от тези борби е запазено под формата на замъци и паметници на културата – дворецът "Ахилион"- лятна резиденция на австрийската императрица Елизабет (Сиси), дворецът "Мон Репо", дворецът "Св. Михаил и Георги", Еспланада - най-големият и най-оживеният площад в град Корфу с комплекса Листон, Палеокастрица с манастира Дева Мария, Пондикониси (Мишият остров). През 2007 столицата на острова – гр. Корфу влиза в Списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Великден в Корфу се смята за най-пищното празненство в Гърция. Хиляди туристи - чужди и гръцки - се събират всяка година за да отбележат това уникално събитие.

Тук може да видите подробности за почивка за Великден на о. Корфу, Гърция със самолет от гр. Варна


2 коментара:

почивки лято 2013 Гърция каза...

наистина в Гърция има прекрасни места за почивка и има толкова много интересни неща които заслужава да бъдат видяни, лятото наближава и е време да си помислим за почивката защото сега имам много изгодни оферти, а и редно е да си починем от работата

Почивка в Гърция 2014 каза...

Чудесно е че другата година ни чакат толкова много почивни дни от които можеме да се възползваме като заминем някъде далеч от работата и проблемите,които имаме в ежедневието си. Да си направим къмпинг – имa мнoгo гoлям избop, пoчти нa вcяĸъдe имa ĸъмпинги, нa мнoгo ниcĸи и дocтъпни цeни и c мнoгo дoбpи ycлoвия ,няĸoй ĸъмпинги имaт дopи и бaceйн.Или пък ако сме голяма група или семейство да си нaeмем вилa, общо взето варинатите са ни много и ви благодаря за тази статия, дано да ни пишете често.

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review