четвъртък, 17 октомври 2013 г.

Каталуния

Каталуния, наброяваща 7 милиона жители, е най-богатата от 17-те автономни области в 47-милионна Испания. Столица на областта е Барселона. Въпреки малката си територия, географските характеристики на Каталуния са изключително разнообразни, вариращи от високите над 3,000 метра Пиринеи на север до дългото 580 км средиземноморско крайбрежие. За крайбрежните райони на провинциите Барселона, Хирона и Тарагона е характерен типичен средиземноморски климат.

Забележителностите в Каталуния, които са влезли в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство са археологическата сбирка на Тарако и манастира Поблет в Тарагона, римските църкви в долината Вал де Бой, двореца на каталунската музика, болницата на светия кръст и Св.Павел и творенията на Гауди в Барселона – Саграда Фамилия, парка Гюел, двореца Гюел и къщата Мила. Впечатляващи места, които ще имате възможност да посетите и да се насладите на уникални усещания!

Коста Брава
Недалече от Барселона и от френската граница, по средиземноморското крайбрежие, се простира Коста Брава, един от популярните туристически райони на Испания. Разположен е в провинция Жирона, в Североизточна Каталуния. Наречен е Коста Брава от испанските моряци, което в буквален превод означава “див , скалист бряг” и е туристическа дестинация от 50-те години на 20-ти век.

Докато голяма част от крайбрежието на Коста Брава е ориентирано основно към туристите, друга част е запазила традициите си и се е превърнала в „скрит бисер“ за посетителите. Градове като Кадакес, край френската граница и Пиренеите, в миналото са привличали творци като Салвадор Дали и Пабло Пикасо, а днес са модерни курорти, които всяка година са посещавани от милиони туристи от цял свят.

Плажовете в Коста Брава са изключително чисти и поддържани, а въздухът е кристален, благодарение на добре развитата флора в района. Има условия за водни ски, уиндсърф, гмуркане и риболов. Транспортната инфраструктура е много добра и осигурява сигурен и бърз достъп до Барселона. Храната е разнообразна и изключително вкусна, а хотелите гостоприемни и приветливи!

Коста дел Маресме
Коста дел Маресме се намира на няколко километра от Барселона. Средиземноморският климат, кристалната морска вода, ясното и слънчево небе и плажовете са изключително привлекателни за туристите. В областта много разпространено е винарството, отглеждането на цветя, текстилната промишленост и риболова.

На Ваше разположение са отлични хотели, ресторанти, къмпинги, места за почивка и съоръжения за различни видове спорт. Съчетанието между море, долина и планина предопределя мекия и влажен ландшафт, където в изобилие се срещат пинии и хвойнови горички, а в планинския масив Сиера Литорал сформиран от хребетите Сан Матео, Корредор, Монтнегре, се срещат необикновено красиви пейзажи.

Очаква Ви една незабравима ваканция – Вас, Вашето семейство, приятели и любими хора!

0 коментара:

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review