петък, 4 януари 2013 г.

Красивите потайности на Егейско море

Какъв по-добър начин за опознаване на Егейско море може да има от един вълнуващ круиз с яхта. Морето променя  възприятията и попаднал сред вълните, човек се чувства като волна птица. Повечето хора предпочитат да се придържат  близо до бреговете по две причини - първо, защото се чувстват по-сигурни  от близостта на твърда земя и второ - за да не пропускат невероятно красивите  гледки. Колкото и да е вълнуващо  морето, идва момент, в който започваме  да копнеем за зеленина, пясък и  атрактивни забележителности, които  може да ни предложи само брегът.

Егейско море е гостоприемно и ласкаво  от април до ноември. Тук е и  мястото, където са се случвали едни от най-важните исторически събития  и естествено е пълно с вълнуващи  артефакти. Любителите на екзотични околосветски круизи много ценят  Егейско море заради вълнението, да пътуват по местата, където е воювал Александър Македонски и където се разгоряла любовта между Антоний  и Клеопатра. Не е задължително туристите  да са запалени историци, за да ценят  сътвореното от древните обитатели  на тази част от света. Те идват по бреговете  на Егейско море за да се наслаждават  на всички природни красоти, които предлага тази уникална част от света.

Круизните кораби редовно обикалят бреговете  на Гърция и Турция, като времето  никога не стига, за да се посетят всички значими места, които си заслужава  да се видят. Да отидеш на круиз в  Егейско море и да не спреш на остров Санторини, е много голям  пропуск. Легендите казват, че тук  се е намирала митичната Антлантида, а самият остров е придобил много  необичаен вид заради вулканичната дейност. Само тук туристите могат  да видят плажове с червен, черен  и бял цвят. Младоженците предпочитат  Плажа на влюбените, а и не само те. Никой не пропуска и посещението  на Манастирския остров, най-вече заради свещеното дърво, което изпълнява  желания. За да се сбъдне желанието, човек  трябва много да го иска и да се помоли на дървото с много голяма вяра и надежда. Поне така твърдят легендите  за свещеното дърво.

Много е приятен и заешкият остров. Дивите зайци идват при хората, позволяват да ги галят и си просят зеле и  моркови. Естествено, туристите идват  подготвени и носят любимите заешки лакомства.

Островите в Егейско море предлагат много  екзотика и исторически забележителности, но организаторите на атрактивни морски круизи, редовно подготвят изненади за да вдигнат адреналина на туристите.  Често се случва да събудят пасажерите в тъмни зори с аларма за пожар  и да ги съберат на борда. Цялата дандания е за да им кажат, че това е  учебна тревога за пиратско нападение, след което да умилостивят раздразнените  туристи с богата пиратска закуска. Тези шеги са обичайни за круизните  кораби, когато навлязат във води, известни с жестоки пиратски набези в миналото.

На  круизен кораб не може да се скучае, това е факт. Дори в моменти, когато човек просто се облегне на перилата и се загледа към хоризонта, все  ще види нещо красиво - дали ще са делфини, скачащи над водата, дали ще е  необикновена дъга или облаци със  страна форма и цвят или просто в далечината ще се появят очертанията  на екзотичен бряг, винаги има какво  да провокира интереса му.

1 коментара:

Кушадасъ- изгодна почивка каза...

Заглавието е страхотно и направо те приканва да отидеш и да видиш със собствените си очи какво е.Толкова живо и пъстро.Снимката,която показвате тук е чудесна.Много добре с това зелено от дърветата и пясъка с морето, хубава комбинация, става за фототапет. Лично аз много искам да посетя Манастирския остров, най-вече заради свещеното дърво, както и вие пишете.Чувала съм страхотни неща за него и от сега планувам за лятото една екскурзия,която да обхваща и пътуване до него.

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review