понеделник, 11 март 2013 г.

Открийте острова на „Mamma Mia” - о.Скопелос


Знаете ли коя е причината не друг, а именно остров Скопелос да бъде избран за снимачна площадка на мюзикъла Mamma mia? ..

На първо място запазената и непокътната девствена природа. Със своите над пет милиона бора, хиляди маслинови дръвчета и едва 5000 жители, островът се нарежда сред един от най-зелените в Гърция. Плажовете с пясък и малки камъчета са оградени от прохладни борови гори, а тюркоазената вода е кристално чиста. Пейзажът все едно е минал през фотошоп, само че си е автентичен!

Навсякъде се чувстват и спокойствието и автентичният дух и на гръцката култура. Многобройни са кафенетата, в които мъжете прекарват горещите следобеди, обсъждайки политиката и местните новини. Къщите пък - изящни със своите керамични или каменни покриви, с дървените си врати и прозорци с цветни капандури, са надвиснали над виещите се улички. А уличките са толкова тесни, и къщите са толкова близо една до друга, че почти се допират с балконите си. Дали продиктувана от тези обстоятелствата или като наследство на една вековна традиция и култура, жителите на острова се славят със своята пословична гостоприемност!

1 коментара:

Почивка на остров Закинтос каза...

Скопелос е известен с производството на сливи - на много места може да видите типичните пещи, които се използват за тяхното изсушаване. Спокойствието и автентичният дух на гръцката култура е нещо традиционно на о. Скопелос

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review