четвъртък, 28 февруари 2013 г.

На екскурзия през есента в Йордания


Йордания е богата на история, природа и култура държава. Всяко кътче на тази арабска страна е наситено с приказно минало и атрактивно настояще.

Ето едно наистина невероятно предложение за екскурзия през есента с директен чартърен полет от Варна до Аман, Йордания. Много богата програма с включен самолетен билет.

Екскурзията включва:
Обиколка и разглеждане на древната и модерна столица на Йордания – Аман с нейната нова и стара част. Един град, изпълнен с контрасти, разположен на повече от 19 хълма, където съвременни сгради в бяло се сливат с многовековни постройки, елегантни бутици допълват колорита на многоцветни базари.

Посещение на Мадаба - древен град, издигнат върху останките на някогашни римски и византийски постройки, известен най-вече с уникалните си мозайки - най-известната от тях е картата на древна Палестина, изобразяваща Мъртво море, река Йордан и Йерусалим с безценно упътване към Библията. Планината Небо, от където Мойсей вижда Обетованата земя;

Посещение на град Керак намиращ се на половината път между Аман и Петра и средновековната му ислямска крепост. Замъкът Керак е като величествен кораб, яздещ огромна вълна от камък.

Феноменалния каменен град Петра, който е изграден още през III в. пр.Хр. и включен в листата на ЮНЕСКО на световното културно-историческо наследство, а днес и едно от новите седем чудеса на света. В сърцето на южната планинска пустиня, някога дъно на море, ще намерите удивителна розово-оранжева скална магия – преминаване с коне през каньона-вход, в дъното на който се разкрива величествената съкровищница. Разглеждане на амфитеатъра, манастира и базиликата, издълбани в скалите.

Мъртво море най- ниската точка на света. Ще имате достатъчно свободно време, за да се насладите на едно от най- удивителните природни чудеса, да усетите благотворното влияние на повече от 35 вида различни минерала и да поплувате в най-соленото от всички океани и морета. Дори можете да четете вестник, докато плувате – нещо, което не сте в състояние да преживеете другаде по света

Бетани – мястото, където е живял Св. Йоан Кръстител и ще посетите мястото където е кръстен Исус Христос.

Джераш – на 48 км. северно от Аман, разгърнат в тихата долина край планините Гилеад, се намира грандиозният Джераш - един от най-големите и най-добре запазените римски градове в света извън Италия, датиращ от I век пр.н.е., който неусетно омагьосва всеки посетител с хиподрума, форума, амфитеатъра, танцуващите колони, баните; Аджлун и замъка на Аджлун – великолепна илюстрация на арабската и ислямска архитектура с чудесна гледка към Йорданската долина.

Ние ще бъдем там, а Вие?

http://www.asteatour.com/excursions/екскурзии-йордания-петра-аман-самолет-от-варна




1 коментара:

Гарантирани турове каза...

Всяка седмица гарантирани турове на пет континента, с присъединяване към рускоговорящи групи.

Публикуване на коментар

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | GreenGeeks Review